Samenwerking met Universiteit Gent

ECOZ® waterzuivering investeert voortdurend in onderzoek en werkt daarvoor nauw samen met Universiteit Gent Campus Kortrijk - Laboratorium voor Industriële Water- en Ecotechnologie.

Recent onderzoek richt zich naar verdere zuivering van het effluent – meer dan de Vlaamse wetgeving vereist! – om zo proper mogelijk water terug aan de natuur te geven.

 

Interregproject I-QUA

 

De ECOZ® mobile is een mobiele waterzuiveringsunit die van locatie naar locatie wordt vervoerd. Dit mobiel plantensysteem zuivert ter plekke het afvalwater dat lokaal opnieuw gebruikt kan worden. Dit is uniek in Europa.

De ECOZ® mobile draaide tijdens de Gentse Feesten 2018 voor een eerste keer proef op Boomtown en is al meerdere malen ingezet op festivals als Folkfestival Dranouter, Ieperfest en Paradise City.

http://www.grensregio.eu/blog/2018/van-plastic-tot-compost-tent-tot-poncho-en-urine-tot-drinkwater-festival-dranouter

https://www.i-qua.eu/2018/08/27/ecoz-mobile-zuivert-duizenden-liters-grijs-water-op-dranouter-festival

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/08/01/nieuw-op-dranouter-mestkorrels-uit-uw-eigen-urine/

ECOZ® mobile wordt ontwikkeld en uitgetest binnen het Interregproject I-QUA (Interreg Vlaanderen – Nederland).

Contactpersoon: Wouter Igodt  - 0486/658595 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor de opwerking van het lokaal water tot drinkwaterkwaliteit werkt Restaurant Gust’eaux samen met Tuincreatie Wouter Igodt, BOSAQ, Vlakwa en de Universiteit Gent. Tuincreatie Wouter Igodt is een officiële dealer van de ECOZ® plantensystemen waarbij afvalwater door een filterbed met daarop helofyten (planten) wordt gestuurd. Het water dat uit het systeem komt, is loosbaar op oppervlaktewater en kan zelfs ingezet worden voor laagwaardige toepassingen (bijvoorbeeld het spoelen van toiletten).

https://www.i-qua.eu/2018/12/05/premium-water-van-eigen-bodem

Dit project wordt gerealiseerd met Europese steun vanuit Interreg Vlaanderen-Nederland binnen het project I-Qua.

Contactpersoon: Wouter Igodt - 0486/658595 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.